21. századi költséghatékony megoldások a víziparban, a vízgazdálkodásban Magyarországról

2017. Május 31-én, Hanoi városában nagy sikerrel megrendezésre került a “21. századi költséghatékony megoldások a víziparban, a vízgazdálkodásban Magyarországról” című rendezvény, melyet a vietnami Nemzeti Erőforrások és Környezetvédelmi Minisztériuma és a  Magyar Vízipari Klaszterrel közösen szervezett. Az esemény támogató partnerei a Hanoi-i Magyar Nagykövetség, továbbá a Vietnámi Víz,- és Szennyvízügyi Szövetség voltak. 
A rendezvényt köszöntő beszédeikkel Le Ngoc Tuan úr a MONRE Nemzetközi Együttműködések Osztályának igazgató helyettese, Őry Csaba úr a Hanoi-i Magyar Nagykövetség nagykövete , Kovács Károly a Magyar Vízipari Klaszter elnöke és Ung Quoc Dung a Vietnami Víz,- és szennyvízügyi Szervezet alelnöke nyitották meg.
A rendezvényre több, mint 50 regisztrált látogatott el a vietnámi vízügyi és környezetvédelmi témában érintett minisztériumok, szervezetek, közmű vállalatok, tanácsadó cégek képviselői, hogy mélyebb betekintést kapjanak a magyar költséghatékony vízipari technológiákba, valamint a két ország közötti üzleti kapcsolatok tapasztalataiba.
A délelőtt folyamán részletes információkat hallhattunk az európai és magyar szabályozási trendekről, valamint egy, már sikeresen megvalósult ODA finanszírozású vízügyi projekt tapasztalatairól, délután pedig egy B2B üzletember fórum következett, ahol a vietnami cégek megkezdhették az információ cserét, feltehették szakmai kérdéseiket a magyar szakembereknek, és elkezdődhettek az együttműködési lehetőségekről folyatott tárgyalások.